2 рецепти за вкусен и лесен сладолед само с 3 съставки!

По-добре е да си направим сладолед сами!

Случвало ли ви се е понякога много да искате сладолед, но всъщност да няма? На мен през зимата често ми се прияжда сладолед, но със сигурност вкъщи няма. През зимните месеци няма голям избор на сладолед в магазините. Затова трябва да си направя сама! Аз много обичам да готвя и за мен това да си приготвя не е проблем. В тази статия ще видите 2 лесни рецепти за вкусен домашен сладолед.

Продукти за първи вид сладолед (бърз вариант)

  • Замразен плод
  • Кондензирано мляко или просто захар

Детайли

Като замразен плод аз използвам ягоди, но вие можете да използвате малини, банани, ананас, праскови и др. Може да ги купите замразерни или ако са пресни, замразете ги преди да ги използвате. Смесвайки няколко вида плодове можете да откривате нови интересни вкусове. Препоръчвам да добавите кондензирано мляко, за да може да се получи по-мека консистенция, но със захар резултатът също ще бъде страхотен.

Начин на приготвяне:

В блендер или кухненски робот сложете замразените плодове и добавете подсладителя. Пулсирайте с блендера/кухненския робот докато не се получи консистенция на сладолед. Насладете се!

Сладолед, по-добър от купените!

Плюсовете на това да си приготвите сладолед сами, е че знаете какво съдържа. Въпреки че на етикетите задължително трябва да са отбелязани съставките на купените продукти, те често съдържат палмово масло или оцветители – всички знаем, че са вредни. Пък и не знаем дали не са пропуснали нещо в описанието на продукта.

Втората рецепта изисква повече време, тъй като в предишната трябва да го приготвите предварително и когато ви се прияде просто смесвате и разбивате. Тази рецепта (втори вариант) е класически вариант и не се ограничавате само с плодови вкусове. Можете да добавяте бисквити, шоколад и др.

Сладолед с бисквити Орео

Продукти за втори вариант домашен сладолед

  • течна сметана
  • кондензирано мляко
  • добавки по желание

Детайли:

Можете да добавите каквото желаете в сладоледа. Ако решите отново да добавите плод можете да го разбиете в блендер с малко прясно мляко, за да може да се смеси добре със сметаната и кондензираното мляко. Разбира се, може просто да ги оставите на парченца вътре.

Начин на приготвяне:

Разбийте сметаната добре и добавете кондензираното мляко, продължете да разбивате. Към получената смес добавете шоколад, плод или нещо друго. Замразете за цялата нощ. На сутрината може да опитате от сладоледа.

Домашен сладолед с какао, шоколад и бисквити

Как се е появил сладоледът?

Още в древността, китайските императори били първите хора, за които е известно, че са яли сладолед. Те смесвали сняг и лед, донасяни от планините, и прибавяли в сместа портокали, лимони и зрънца от нар, а също така вино и мед. С този вкусен десерт владетелите се освежавали, докато си почиват. Тази рецепта се пазела в тайна и била разкрита чак през 11 век. Хората от Европа разбрали за него чак през 13 век и то не кои да е, а Италианците, разбира се! Вече знаем защо най-добрият сладолед е в Италия! Човекът, който е донесъл рецепти за плодовият десерт е Марко Поло. Те му били предадени от Монголски хан. Разбира се, сладоледът станал хитовият десерт в страната. Предлагал се на много малко места, а рецептата все още била пазена в тайна, че даже готвачите давали обет да не издават рецептата.