Подходящият балсам за коса ще направи косата ви копринено мека и жизнена

Балсам за коса

Балсам за коса е един от най-важните козметични продукти, които да включите в ритуала си за красота и здраве. Правилно подбраният балсам за коса и редовната му употреба след всяко измиване с шампоан, ще подобри състоянието и външния вид на косата ви.

Изберете балсам за коса като се съобразите с това какъв тип е вашата коса

Общото предназначение на всеки тип балсам за коса е да подхрани, хидратира и укрепи косъма и да направи косата жизнена и лесна за разресване и стилизиране. Различният тип коса обаче се нуждае от различен подход при поддръжката и от съставки с конкретен ефект, съобразени с конкретните нужди. Ако косата ви е суха и изтощена, то е добре да се насочите към балсам за екстремна хидратация. Къдравата коса се нуждае от балсам за коса, който да помогне на къдриците да останат жизнени и еластични. Ако косата ви е склонна към бързо омазняване, избирайте балсам за коса, който не утежнява допълнително. За боядисани коси най-полезни са видовете балсам за коса, които подхранват и същевременно съхраняват по-дълго време свежестта на цвета.

Добре е вашият шампоан и балсам за коса да се допълват и надграждат

Повечето компании разработват серии от шампоан и балсам за коса. Обикновено те са с конкретни характеристики и насочени към определени нужди на косата – за обем, за подхранване, за хидратация, за боядисана коса и т.н. За да се допълва и надгражда действието на двата продукта е добре да използвате шампоан и балсам за коса от една серия.

Използвайте балсам за коса редовно, за да се насладите на дълготраен ефект

След всяко измиване на косата с шампоан трябва да нанасяте и балсам за коса. Ролята на шампоана е да измива като почиства косъма от предишни наслоявания на продукти и замърсявания, предизвикани от околната среда. Наред с това шампоанът премахва и себума, който естествено се произвежда от скалпа, с което намалява натуралната защита на косъма. В този момент на помощ идва правилно подбраният балсам за коса. Той хидратира и укрепва косъма, прави го по-здрав, гъвкав и устойчив на външни влияния.

Преценете оптималното количество балсам за коса, което ви е нужно

При употребата на всеки балсам за коса важи правилото, че по-полезно е малкото количество от продукта. Прочетете внимателно инструкциите, когато се запознавате с нов балсам за коса и ги следвайте точно, за да се радвате на добри резултати. Не прекалявайте с количеството балсам за коса, тъй като излишеството от продукта може да утежни косата и да предизвика по-бързо омазняване и слепване. Нанасяйте балсам за коса по дължините и краищата, като избягвате корените, съветват експерти.

И при грижата за косата, както и за другите важни неща в живота, най-важно е постоянството и последователността. Затова използвайте редовно балсам за коса след измиване и резултатите няма да закъснеят, съвсем скоро ще се радвате на здрава, жизнена и блестяща коса.