DIY Морски моливник

Направи си сам моливник

Здравейте приятели, сега ще ви покажа как може от една съвсем обикновена кутия от картон с капак да си направите моливник с 2 отделения на морска тема. Изключително лесно е.

Материали

1 картонена кутия с капак (не много голяма)

2 цвята цветна хартия (ако ще е на морска тема синьо и бяло, но може и всичко, което пожелаете)

течно лепило

ножица

1 бял лист, на който да нарисувате картинките за декорация

пастели или нещо с което да ги оцветите

Желание 🙂

Как да я направим

Вземете кутията и изрежете капака (той ще ви трябва после). Вземете първия си цвят и измерете някъде до половината на кутията, след това на толкова разстояние изрежете хартията и залепете така:

кутия, моливник, морски, DIY

След това направете същото с другия цвят. Трябва да оставите около 5 см нагоре за да може да го подвиете навътре. Ето така:

DIY, НСС, морски, моливник, кутия

Ето как изглежда моливникът за сега. Ако искате може да го оставите така, но аз ще го украся и ще сложа отделение за гумички и за моливи. На белия лист нарисувайте различни малки рисунки според темата на моливника ви (моите са морски). Със запазения капак, който е точно по размерите на кутията ще направим отделението, като го сложим по ширина. Ако искате може да облепите и него. След това изрежете фигурките, които по-рано нарисувахте и ги залепете. Крайният резултат е такъв:

DIY, НСС, морски, моливник, кутия DIY, НСС, морски, моливник, кутия DIY, НСС, морски, моливник, кутия DIY, НСС, морски, моливник, кутия DIY, НСС, морски, моливник, кутия

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *