DIY Морски моливник

Направи си сам моливник

Здравейте приятели, сега ще ви покажа как може от една съвсем обикновена кутия от картон с капак да си направите моливник с 2 отделения на морска тема. Изключително лесно е.

Материали

1 картонена кутия с капак (не много голяма)

2 цвята цветна хартия (ако ще е на морска тема синьо и бяло, но може и всичко, което пожелаете)

течно лепило

ножица

1 бял лист, на който да нарисувате картинките за декорация

пастели или нещо с което да ги оцветите

Желание 🙂

Как да я направим

Вземете кутията и изрежете капака (той ще ви трябва после). Вземете първия си цвят и измерете някъде до половината на кутията, след това на толкова разстояние изрежете хартията и залепете така:

кутия, моливник, морски, DIY

След това направете същото с другия цвят. Трябва да оставите около 5 см нагоре за да може да го подвиете навътре. Ето така:

DIY, НСС, морски, моливник, кутия

Ето как изглежда моливникът за сега. Ако искате може да го оставите така, но аз ще го украся и ще сложа отделение за гумички и за моливи. На белия лист нарисувайте различни малки рисунки според темата на моливника ви (моите са морски). Със запазения капак, който е точно по размерите на кутията ще направим отделението, като го сложим по ширина. Ако искате може да облепите и него. След това изрежете фигурките, които по-рано нарисувахте и ги залепете. Крайният резултат е такъв:

DIY, НСС, морски, моливник, кутия DIY, НСС, морски, моливник, кутия DIY, НСС, морски, моливник, кутия DIY, НСС, морски, моливник, кутия DIY, НСС, морски, моливник, кутия