7 идеи за Коледна подготовка

Коледа

снежинка Това е една красива снежинка, подходяща освен за Коледа и за цялата зима. Лесна е за направа, а с такива снежинки можете да украсите цялата къща.

бисквитки

Коледните бисквитки са нещо традиционно за празника. Ето и рецепта за коледни сладки.

nail

Ноктите на празника не са много важни, но някои жени си правят коледен маникюр. По-долу ще ви покажа как да си направите подобни нокти (ако нямате инструментът, с който се правят точки може да използвате клечка за уши).

картичка

Коледният поздрав е нещо, което ти стопля душата и се радваш да го прочетеш, а най-подходящото място за него е в една красива картичка.

christmas tree

Украсяването на елха е традиция, която сме взели от Германия.

podarak-za-koleda

За децата (като мен) най-важни са подаръците, но всъщност най-важното е да видиш близките си…За идеи вижте видеото на Дени долу.

Песничките винаги развеселяват обстановката!

„Коледните празници обединяват Християните по цял свят. Украсяването на елхата възниква в Германия през 16 в. На бъдни Вечер цялото семейство на празнична трапеза. Огънят се запалва от най-старият, който хвърля парче дърво наречено Бъдник. По това как гори се гадае предстоящата година. На бъдни вечер се ядат постни, нечетен брой ястия. Питката се разчупва от най-възрастния в къщата, а първото парче се нарича“За Богородица“-то не се яде. В края на вечерята всеки член на семейството си взема един орех и по него се гадае за здравето му-ако орехът е хубав той ще е здрав, но ако е изгнил ще боледува много. Коледната звезда на върха на елхата символизира раждането на Христос (Витлеемската звезда).Кръглия Коледен венец показва кръговрата на живота.“

 

Здравейте хора, N0V0.com си naправи канал в YouTube, предупреждавам няма да качваме клипове много често защото съм доста заета…Първият клип e качен, каналът се казва „N0V0 channel“

🙂