Цветовете на Пантон за 2021

Озаряващо жълто и основно сиво са цветовете на Пантон за 2021

Както всяка година институтът „Пантон“ (Pantone) обяви цвят на годината. За 2021 обаче специалистите са избрали не един, а цели два цвята – Озаряващо жълто и основно сиво.

Изборът на двата цвята жълто и сиво за цветове на 2021 от Пантон коментират като съюз, който носи сила и позитивизъм.

PANTONE 17-5104 Основно сиво и PANTONE 13-0647 Озаряващо жълто са два независими цвята, които подчертават как различните елементи се обединяват, за да се поддържат един друг. Тези два цвята най-добре изразяват настроението на Pantone за цвят на годината 2021. Те носят съобщение за щастие, подкрепено с твърдост. Комбинацията от озаряващо жълто и основно сиво е амбициозна и ни дава надежда. Трябва да усетим, че всичко ще стане по-ярко – това е от съществено значение за човешкия дух.

Докато хората търсят начини да се изпълнят с енергия, яснота и надежда за преодоляване на продължаващата несигурност, енергичните и смели нюанси задоволяват стремежа ни към жизненост.

PANTONE 13-0647 Illuminating е ярък и весел жълт цвят, искрящ с жизненост, затоплящ жълт нюанс, пропит със слънчева енергия. PANTONE 17-5104 Ultimate Grey е емблематичен за солидни и надеждни елементи, които са вечни и осигуряват здрава основа. Цветовете на камъчетата на плажа и природните елементи подчертават способността им да издържат на изпитанието на времето. Ultimate Grey тихо уверява, насърчавайки чувствата на спокойствие и устойчивост. Подсилвайки духа, обединяването на двата цвята подчертава вродената ни нужда да бъдем видяни, да бъдем разпознати, за да се чуят гласовете ни. Комбинация от цветове, чиито връзки с проницателност, иновации и интуиция и уважение към мъдростта, опита и интелигентността вдъхновяват регенерацията, насочвайки ни към нови начини на мислене и концепции.

Всяка година американският институт подробно анализира световните тенденции – от случващото се по модните подиуми и развлекателния бизнес до медиите и цялостното настроение в обществата – за да прогнозира кой може да е предпочитаният цвят за следващите 12 месеца. Мнозина дизайнери и стилисти се съобразяват с избора му. Той е най-известен със своята система за съответствие на цветовете (Pantone Matching System, PMS), използвана от различни индустрии – печатарската, текстилната, модната и т.н.

Сиво манто и жълта рокля

За да сте в крак с цветовете на Пантон (Pantone) за 2021 ви предлагаме елегантно сиво манто и кокетна жълта рокля от електронния магазин на Fashion.bg.