Търговско осветление – LED лампи

LED лампи

LED търговското осветление се счита за най-доброто решение за организиране на практичен, икономичен и функционален дизайн на магазина. Основната задача, която се възлага на осветителната техника на търговската зона, е да създаде оптимални комфортни условия за положително възприемане на предлаганата гама от стоки от посетителите.


Предимства на LED лампите

LED лампите са особено популярни днес във всички области на нашия живот, включително в търговските обекти. Това се дължи на редица предимства, сред които си струва да се отбележи:
 – траковите LED осветителни тела са популярно решение за търговски обекти. Те могат лесно да бъдат пренасочени и преместени, променяйки концепцията за осветление в залата.
 – дълъг експлоатационен живот, изчислен за 50 хиляди часа,
 – без разходи за грижи и поддръжка,
 – много ниска консумация на енергия, което води до по-ниски разходи за осветление,
 – лекота на изхвърляне поради отсъствието на вредни вещества в светодиодите,
 – разнообразие от асортимент: по мощност, форма, цвят, ъгъл на дисперсия,
 – липса на ултравиолетово лъчение и инфрачервени лъчи, които имат пагубен ефект върху храни, тъкани, кожи и други стоки,
 – равномерна светлина, без трептене,
 – комфорт и безопасност за очите и човешкото здраве.

LED лампите за търговски обекти са представени от производителите в голямо разнообразие от вариации. Големи и малки, кръгли и овални, с различен ъгъл на наклон и изработени от различни материали с различни цветове – всички те представляват висококачествени елементи от един интериор на търговската зона. Най-често моделите на пистата се избират за магазини.


Следови LED светлини

LED осветителните тела за търговско осветление се използват както самостоятелно, така и в релсови системи, доказали се като най-добри. Системата на пистите е мрежа от LED осветителни тела, свързани с един електрически проводник. Електрическият проводник е скрит в специален профил (шина), което придава на системата естетичен и спретнат вид.

LED осветителните тела за търговски площи са удобни с това, че могат лесно да се преместват и променят позицията и посоката си. Лампата може да се премести на желаното място и да насочи светлинния си поток към обекта или продукта, който се нуждае от специално внимание. Това може да бъде продукт, предлаган за продажба с отстъпка, новост на сезона или специална гордост на магазина – основното е посетителят да го види веднага, без да полага никакви усилия.

Пистата може да се монтира на самия таван или върху неговата подконструкция. Удобно е да се използва система от две окачени писти, ако има разлика във височината на тавана, която може да възникне, например, поради вентилационни канали. Ако е необходимо индиректно таванно осветление, може да се използва втора насочена светлинна система вместо традиционната коловоза. За да създадете спокойна атмосфера и впечатление за гладък таван, се препоръчва да се монтира вдлъбната писта.