Забавление в Термите в Букурещ

Термите в Букурещ

Термите в Букурещ са едно от най-приятните места в Румъния. Аз посетих секцията Galaxy през зимата, така че ще напиша впечатленията си от нея. Там са водните пързалки и забавления, подходящи за деца. За семейство от четирима (двама възрастни и две деца) таксата за 3 часа е 144 леи, което е около 60 лв. Три часа са напълно достатъчни като за първи път 🙂 На влизане на всеки посетител се слагат гривни (закопчават се като часовник) с номера, чрез които всеки отключва своето шкафче. Там се оставят дрехите и други ценности и аксесоари.  Има и много пробни за преобличане. Комплексът е доста голям, но съм чувала, че в почивните дни е препълнен, затова ние отидохме в работен ден (който в България за щастие беше почивен).

Като се влезе в комплекса на Термите в Букурещ има един основен басейн, който е дълбок от 1 до 2,30 м, така че е подходящ за всички възрасти и както за деца, така и за добри плувци. От време на време в басейна пускат вълни, които са много приятни и имитират море. В басейна и навсякъде, където има вода на пързалките температурата и е 33 градуса и е много приятно. Има и един горещ басейн, където водата е може би 40 градуса по Целзий. В горещия басейн се влиза от закритото помещение, но голяма част от него е навън, на открито. Но тъй като е много горещ, дори когато е студено и вали сняг ти можеш да излезеш навън без да ти е студено. В него на няколко места има джакузи ефекти и е много приятен за релаксиране.

Въпреки че изглеждат страшни, пързалките са забавни и никак не е страшно спускането по тях, особено когато се ползват надуваемите пояси. Pulsar, Andromeda и The Galaxy са най-хубавите пързалки според мен 😉

В Термите беше изключително готино и отпускащо, а сега се насладете на клипа, който показва различните пързалки!