Синая – град в Румъния

Когато бях в Синая изключително много се впечатлих от красотата на природата й. Затова направих 2 статии за този прекрасен град. Тази е информативна, а другата описва пътуването ми до Синая.

Синая е ски курорт в Румъния, който е обявен за най-красивият ски курорт в Карпатите. Има удивителна природа и 6 лифта до върха на планината, както и удивителна фауна от мечки, лисици и елени. В главния парк на Синая има изключително много видове птици, макар че ние видяхме само 3 от тях 🙁

Стилът на сградите в Синая е като в Дания или други градове и държави – малки къщи с триъгълни покриви и „черти“. Интересно за Синая е, че навсякъде има малки червени „телефонни“ кабинки с информация, които са типични за Лондон, но очевидно ги има и в Синая.

В Синая има 5 замъка, но ние не можахме да видим повече от 1, защото бяхме там за много кратко време. Замъкът “Пелеш” е построен в германски ренесансов стил в края на 19-ти век. Бил е резиденция на крал Карол 1. Замъкът отваря за посетители в 9:30 и работи до 16:30. Разделението е на групи по езици. Румънски, немски и английски. Обиколката отнема около 45 минути, но е възможно времето да стигне до час, ако има много туристи.

Е, това беше малко информация за Синая от мен! Чао! 🙂