Парижката модна седмица през обектива на Алекс Манчев

Организатор на изложбата  “Спомен от Париж” в памет на Алекс Манчев е популярният експерт Анатас Лазаров, носител на наградите „PR на годината 2022“ и „PR на годината 2023“. Освен човек с когото е работил, Наско признава че Алекс Манчев е бил негов приятел. Ето какво сподели той:

„Слагам ръка на сърцето си и съм изцяло откровен! Всяка загуба адски боли, всяка загуба бавно измива болката. През пандемичната година,когато дойде неочакваната новина от Сант Петербург за загуабата на Алекс Манчев бях в шок. Всичко за мен спря. Един месец в мен, в мислите ми бе Алекс. Преди това да се случи загубих баща си. Неочаквано, изведнъж …. Най ужасното нещо,което може да се случи на човек. Преглъща се трудно.
Сега, 3 години по-късно, бих искал да се съберем и почетем не само паметта му, не само таланта му, признат в световен мащаб. Правя тази изложба, защото така го усещах и така исках да го направя. Срещнах Алекс Манчев в морската столица преди повече от 10-15 години. Любовта ни към Русия ни обединяваше, модата също! Не мога да изброя колко да събитията, на които съм канил Алекс да снима. Но… спомням си първия Sofia Fashion Week когато бях официален ПР през 2015 та. Спомням си,че Алекс бе направил и моден сайт. Помагах с партньорства, с новини, с идеи, с клиенти. Собственият му сайт бе изключителен стилен и издържан. Професионални снимки, издържана информация. Няма да забравя и партита, които ние посещавахме. Бяха страхотни времена.

Никога няма да забравя и убийствените ми кадри от церемонията Човек на 21 век в резиденция Бояна, кадри които лично Алекс Манчев направи от моето награждаване в областта на медиите и комуникациите. Тогава по покана на неотразимата Оля Ускова и Адриана Цанева, лично тв легенда Иван Гарелов връчи статуетката ми. Много важни са хубавите снимки, много трудно беше в тогавашните времена да попаднеш на фотограф,да останеш доволен, да бъдеш горд. Организирам изложбата „Спомен от Париж“, защото бих искал да покажа кристално чистите кадри от подиума на най-престижния моден форум Fashion Week Paris. За да си спомним за талантливия Алекс Манчев,който оставя в сърцата ни. Адски липсваш, Алекс!“

Загубата на Алекс

През 2020-та година, талантливият фотограф си отива на 32 години. Сега близо 3 години по-късно, близки и приятели организират изложбата “Спомен от Париж” в памет на Алекс Манчев. Специално за всички любители на фотографията и на тези, които искат да си спомнят за Алекс Манчев се организира изложбата “Спомен от Париж” в град София, а локацията ще бъде VIVACOM ART HALL OBORISHTE 5. Периодът на изложбата ще бъде от 30.10 (понеделник) до 04.11 (събота)

На изложбата ще бъдат представени ексулзивни фотографии от бейстейджа на Paris Fashion week  във френската столица. Последните уникални снимки на Алекс Манчев бяха от колекцията на модния ливански гуру Захир Мурад, близък приятел на Енджи Касабие.