Кои трима човека са измислили основните 3 електронни неща днес?

Така. Сигурно първото нещо, което се запитахте когато видяхте заглавието е- Кои са тези 3 основни електронни неща днес? Сигурна съм, че всеки от вас използва- компютър, телефон и телевизор, ами това са те!

  1. Нека започнем с телефонът.

Първият телефон съществува още от много години, че даже и векове, но не си мислете, че той е бил като сегашните телефони с тъчскрийн. През 1861 г. немският физик и изобретател Йохан Филип Райс демонстрирал устройство, с което можело да се предават музикални тонове и човешка реч с проводници. Апаратът имал оригинална конструкция на микрофон. Райс нарекъл конструираното устройство телефон.

Ще ви разкажа малко и за Бел- той бил Шотландец, но живеел в Америка. Интересен факт за него, е че е роден на националният ден на България-3ти март! На 13-годишна възраст Бел завършва Кралското училище в Единбург, а на 16 години получава длъжността на учител по красноречие и музика в Академията Уестън-Хауз. Една година Александър учи в Единбургския университет, после се премества в английския град Бат.

2. Кой е измислил телевизията?

1900 – Руският учен Константин Перски измисля думата телевизия на Световното изложение в Париж, за да опише предаването на снимки по електрически проводник.

1939 – Компанията RCA въвежда телевизията като услуга. Към 1941 г. в САЩ има около 7000 телевизора.

1974 – Две трети от домакинствата с САЩ имат цветни телевизори.

Та така до днес 2018 година, вече телевизорът е нещо много повече от онези времена.

За изобретател на телевизора се смята Борис Розинг. Руският учен Константин Перски измисля думата телевизия на Световното изложение в Париж, за да опише предаването на снимки по електрически проводник. През 1936 година в Лондон се излъчват първите телевизионни новини на живо от „Александра палас“. Той е роден на 23 април 1869 година и живее в Санкт-Петербург

3. Създателят на компютъра

Още от Шумер, в древността, е възникнала технически начин за навигация. Този начин на направа  се е усъвършенствал докато не се е получил първият компютър. Първият механичен калкулатор е създаден през 1641 г. от френския математик Блез Паскал, но създател на самият компютър е Джон Атанасов! Той е роден на 4 октомври 1903 година във Хамилтън САЩ