Да се разходим из Барселона

Барселона е град с архитектура, която не можеш да обиколиш за 1 ден. Буквално на всяка уличка има невероятна и оригинална къща или градина или паметник. Няма как да се снимате пред всичките тях за няколко дни, че даже и само да ги видите.

Архитектурата на Барселона е правена с години. Има стари и нови красиви къщи и паметници. Има много популярни къщи на архитекта Гауди.

Антони Гауди е испански архитект от Каталония, един от най-големите новатори в областта по негово време и дълго след това. Характерният му индивидуален стил, описван като смесица от неоготика и ар нуво, носи и белези на сюрреализма и кубизма.

Много ми хареса „Casa Battlo“. Сградата е толкова красива и шарена, но лошото е че е толкова популярна, че нямаш шанс да се снимаш без някой да ти попречи. А аз бях подготвена с рокля, на която нарисувахме с мама къщата по снимка. Можете да си нарисувате и поръчате рокля по свой дизайн от сайта www.fashion.bg/shop

В Барселона има и други невероятни сгради, но не са популярни, затова никой не им обръща внимание. Точно до къщата „Casa Battlo“ имаше една толкова красива сграда, колкото къщата на Гауди, но пред нея нямаше никой. Има много такива сгради в Барселона. В Барселона хората са създали толкова много неща, за да може да станат най-красивият град в Испания, а за мен даже и в Европа.

Малко хора виждат истинската красота на Барселона. Тя не е само в най-известните паметници. Тя е толкова очевидна, че дори и да блъсне всички туристи в лицето няма да я забележат. Удивително е, че има плаващи паметници по крайбрежието на Барселона, папагали прелитащи над главата ти, красиви тесни улички и необичайни хотели. Ние не успяхме да снимаме всичко, но ще ви покажа, това което успяхме 🙂

 

One comment

  • Красимира

    Браво,много интересен пътепис,прочетох го с голямо удоволствие.Продължавай така ,ще се радвам на нови впечатлителни пътешествия,разказани от теб:)