Важни, интересни и полезни неща за пътуванията в чужбина (всичко за едно пътуване)

За да пътувате ви трябват доста важни неща, които изискват разходи и време, като паспорт, подходящи дрехи, куфар/раница в подходящи размери (разбира се ако не искате да плащате допълнително) и още мнооого други неща. Аз ще се опитам да ви кажа всички тях в тази моя статия.

 

1. Най-важното нещо, което ви трябва е паспорт защото без него няма как да излезете извън границата. Можете да си извадите такъв от МВР (ДБДС).

2. Резервирайте си евтин самолетен билет, можете да го направите от esky.bg или flyhi.bg Това са сайтове, чрез които можете да резервирате самолетни билети за повечето самолетни компании и така ще си спестите време да търсите най-изгодните предложения.

3. Ако ще пътувате с автобус ето от ТУК може да си намерите билет. Препоръчвам ви ако ще пътувате с автобус да си вземете нещо удобно като възглавничка за път, защото предполагам, че ще пътувате дълго.

4. Следващото важно нещо е превоза ви до летището. Ако живеете в град, в който няма летище трябва да си намерите транспорт до летището, от което ще излитате. Ако имате кола може просто сами да отидете, но ако нямате ще трябва да намерите автобус, влак или приятел да ви закара, или да вземете такси.

5. Хотелът е нещо много важно, защото все пак ви трябва място където да спите! Може да намерите изгодни хотели из целия свят в booking.com – специално чрез този линк ще получите 10% отстъпка.

Ако не познавате мястото, на което отивате, ползвайте Google Maps, за да се ориентирате в обстановката и да прецените как да стигнете до хотела си, до центъра на града или до друго място.

Това беше моята кратка статия за пътуванията! Чао!

Можете да прочетете и за някои от местата, които съм посещавала – Берлин, Лондон, Милано, Париж, Барселона, Рим, Ватикана, Синая

tyravel, пътуване, наръчник, помощник, самолетен билет, билет, автобус, съвет

пътуване, справочник, Моника