Арт терапия за цялото семейство

Съвременният човек може да разнообрази свободното си време с интересни хобита, които развиват вниманието, мисленето и креативността. Днес художественото творчество придобива все по-голяма популярност. Рисуването развива способността за концентрация, подобрява психоемоционалния фон, позволява да се отпуснете и да избягате от различни житейски проблеми.

За да създадете красиви художествени шедьоври, не е необходимо да учите в специализирано училище по изкуствата и да имате таланта на истински художник. За да се научите да рисувате, е достатъчно да си купите картина за рисуване по номера. Контурите на определена картина се отпечатват върху бяло грундирано платно. За да може неопитен човек да избере правилно палитрата за оцветяване, тези фрагменти са номерирани. Пълният комплект за оцветяване включва и набор от нетоксични акрилни бои в контейнернчета с номера.

Картините по номера са полезен подарък за цялото семейство. Нищо не сближава децата и родителите така, както споделеното творчество. Едно 6-10-годишно дете може да се справи с рисуването на номерирани фрагменти, които крият красив натюрморт или силует на любимо животно. За децата в предучилищна възраст създайте платна с по-прости изображения. А възрастните начинаещи художници ще се насладят на рисуването на известни портрети на хора и пейзажи. Готовите художествени шедьоври могат да бъдат хубав подарък за приятели и роднини по специален повод.

Картините за рисуване по номера силно и широко завладяха класическия и традиционен сегмент на пазара „Направи си сам“, приобщавайки и част от феновете на друго много известно хоби – шиенето на гоблени .

В онлайн магазина IvDecor.com можете да си купите картини по номера за творчески семейни занимания. Готовите картини могат да се използват за декорация на интериора на помещенията, като придават особена жизненост, комфорт и топлина на атмосферата в дома.

Техника на рисуване

Картините по номера имат различни нива на трудност. Начинаещите художници се съветват да избират най-простите дизайни за начално ниво, включващи по-едри детайли.

След като натрупате творчески умения и опит, можете да преминете към оцветяване на по-сложни детайлни изображения повече детайли. Най-сложните картини се състоят от множество малки фрагменти с различни цветови тонове. На тези платна са изобразени зашеметяващо красиви природни пейзажи, силуети на животни, портрети на хора и други интересни рисунки. За да създадете сложни изображения, ще ви е необходима голяма концентрация на вниманието, постоянство и търпение.

Техника за оцветяване на номерирани изображения:

  • Започнете да оцветявате рисунката с големи фрагменти, като постепенно преминавате към по-малки.
  • Нарисувайте картината отгоре надолу, за да избегнете зацапване на прясната, мокра боя върху платното.
  • Започнете да рисувате с един цвят. Когато всички избрани цветни фрагменти са нарисувани, преминете към следващия цвят.
  • Изчакайте предишният цвят да изсъхне, преди да нанесете нов цвят върху номерираните участъци.
  • Внимавайте боята да не излезе извън очертанията.

Рисуването на едно платно може да отнеме няколко дни. Основното нещо е да не бързате и да обръщате внимание на малките детайли. А след това ще получите невероятно красива картина на цифри върху платно по поръчка, на която вашите приятели и роднини с удоволствие ще се възхищават.

Къде да купя тези уникални картини по номера ?

Всеки известен художник е създал уникален шедьовър. Картините на легендарните майстори винаги са се отличавали със своята индивидуалност и оригиналност. Ако и вие искате да създадете феноменални картини, купете си картини по номера от IvDecor.

Времето за доставка е от 1 до 3 дни след потвърждаване на поръчката по телефона. Готовият комплект включва отпечатано върху грундирано платно, контурно изображение на картината, комплект преварително подготвени акрилни бои в контейнерчета, комплект четки, допълнителна схема. Бялото платно с номерирани фрагменти може да е опънато върху дървена подрамка. Целият комплект се изпраща на клиента в картонена кутия.