Дилян Хубанов-скулптор

Дилян Хубанов е български скулптор. Завършил е специалност „Скулптура“ във Великотърновския университет през 1984 в класа на професор Ненко Маров. Живее и работи в град Русе. Работи като преподавател по скулптура в Русе и е учител по изобразително изкуство в СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“.

От 1984 г. насам е реализирал десетки самостоятелни и групови изложби. Дилян Хубанов е носител на множество национални и международни награди. Неговото творчество се радва на широко обществено признание. Негови скулптури са притежание на малки и големи галерии в България, Белгия, Франция, Германия и други страни. Често използва материали като бронз и мрамор.

През 2002 реализира паметник на Слави Калчев в градския стадион на Русе. По-късно в творческия му архив се включват паметниците на загиналите през войните в селата Писанец, Белцов, Джулюница и Ценово, както и паметна плоча на Елиас Канети в гр. Русе.

Скулптури на тема Традиции, вино и любов на Дилян Хубанов можете да видите в изложбата в Русе на ул. Борисова 6, от 3 до 28 февруари 2017 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *